Одеська мерія хоче придбати човни в фірми, з якою розірвала угоду два тижні тому

10 жовтня 2023 р. 16:13

Одеська мерія хоче придбати човни в фірми, з якою розірвала угоду два тижні тому

Фото: Громадський Простір

Департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради вдруге запланував укладання угоди з товариством з обмеженою відповідальністю "Мотофокс" про постачання багатофункціональних човнів з двигуном та лафетом.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

За даними системи, закупівлю провели у форматі відритих торгів з особливостями 10 жовтня. ТОВ "Мотофокс" було єдиним учасником тендера й стало переможцем. 

Зазначимо, що 9 вересня департамент вже проводив цю закупівлю й уклав з ТОВ "Мотофокс" угоду про постачання 52 човнів до 20 грудня 2023 року за 28,6 мільйона гривень, але 25 вересня угоду розірвали

Причини — результат проведення моніторингу Південним офісом Держаудитслужби процедури закупівлі. 

Зокрема аудитори виявили, що:

  • тендерна документація складена не відповідно до вимог закону;
  • не відхилені тендерні пропозиції, які підлягали відхиленню відповідно до закону.

3 жовтня порушення були усунуті.

Читайте також: Одеські волонтери вимагають від президента розібратися із закупівлями.

Після укладання повторної угоди ТОВ має поставити все ті ж 52 човни, але тепер до 25 грудня 2023 року. Ціна не змінилася. 

За даними сервісу YouContol, ТОВ "Мотофокс" зареєстроване у Києві у 2011 році. Основний напрямок діяльності — роздрібна торгівля іншими невживаними товарами в спеціалізованих магазинах. Кінцевий бенефіціар та директор — Євген Генсіровський.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги. Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів.  Часто під час таких торгів не відбувається аукціону, тож учасник не має конкурентів. 

Утім минулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону. 

Читайте також: Одеські депутати не змогли зібрати голоси на скасування тендеру з ремонту Київського райсуду