Одеські депутати не змогли зібрати голоси на скасування тендеру з ремонту Київського райсуду

22 вересня 2023 р. 11:00

Одеські депутати не змогли зібрати голоси на скасування тендеру з ремонту Київського райсуду

Фото: Київський райсуд Одеси/Facebook

Постійна комісія Одеської міськради з питань планування, бюджету і фінансів не підтримала пропозицію з відміни тендеру на ремонт Київського райсуду. На пропозицію не вистачило одного голосу. 

Про те повідомляє кореспондент ЦПР з засідання комісії. 

З пропозицією виступив голова комісії Олексій Потапський

Проте пропозиція набрала три голоси: "за" -  Олексій Потапський, Олег Звягін та Вадим Мороховський, а інші депутати "утрималися".

Так, на засіданні  комісія затвердила фінансування оборони у розмірі 102 млн грн. 

Раніше такі зміни затвердив виконком в рамках програми "Безпечне місто Одеса" на 2020 – 2024 роки та сприяння розвитку підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади міста Одеси на 2022 - 2025 роки. 

А ось в бюджеті міста скоротили видатки на капітальне будівництво та ремонт доріг. 

Найбільше серед дорожнього фонда зняли коштів з капремонту проїздів від вулиці Житомирської до Овідіопільської -  16 млн 837 тисяч гривень.

Раніше керівниця благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова оприлюднила відкрите звернення до Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України та Кабінету міністрів із вимогою пріоритезувати бюджетні видатки так, аби гроші витрачалися на армію, а не на цивільні об'єкти. Під документом жваво підписуються волонтери та активісти.

Читайте також: Одеські волонтери вимагають від президента розібратися із закупівлями.

На позачерговій сесії 25 серпня вже розглядали це питання. Депутати Олексій Потапський, Вадим Мороховський та Олег Звягін намагалися запропонували зняти фінансування з суду і направити кошти у резервний фонд.

Олеся Калайтович