Одеська міська рада звернулась до ОВА забезпечити бронь для "швидкої"

27 червня 2024 р. 10:58

Одеська міська рада звернулась до ОВА забезпечити бронь для "швидкої"

Фото: Одеська мерія

Депутати Одеської міської ради звернулись до Одеської військової адміністрації з проханням забронювати від мобілізації фельдшерів та водіїв Одеського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф.

Це сталося під час сесії Одеської міської ради 26 червня. 

За проєкт звернення проголосували 37 депутатів. До речі, звернення не було завчасно оприлюднено, а проєкт до порядку денного було внесено з голосу. 

Йдеться про те, що в Одесі стоїть проблема з нестачею фельдшерів та водіїв швидкої допомоги.

"Тільки за останні 9 місяців за різних обставин з Одеського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф звільнилося понад 600 працівників. Через нестачу кадрів в Одесі щоденно не виїжджає на маршрут 20 машин екстренки", - зауважив  під час пояснення документу мер Одеси Геннадій Труханов.

Раніше Одеська обласна рада прийняла звернення до уряду щодо бронювання 50% працівників охоронних агенцій. Тоді запропонували додати в проєкт рішення працівників швидкої допомоги, ІТ-індустрії, сільського господарства та інших. Але правку депутати не підтримали.

"Якщо не буде заброньовано тих, хто ще залишився у службі, то може статися так, що не буде кому приїхати на виклик", - пояснив Труханов. 

Нагадаємо, в Одеській обласній військовій адміністрації не надали доступ до переліку підприємств, яким дозволено бронювати керівництво та частину працівників. 

Нещодавно незалежна профспілкова організація Одеського обласного Центру Екстреної медичної допомоги звернулася до президента України із петицією з проханням забронювати співробітників "екстренки" від мобілізації. Автори петиції нагадують, що екстренка сьогодні — це транспортування важкохворих та поранених, медична евакуація, допомога при позалікарняних пологах, утопленнях, падіннях з висоти, ракетних обстрілах тощо.

11 червня в Одесі між військовослужбовцями територіального центру комплектації та соціальної підтримки та медиками екстреної швидкої допомоги сталася бійка.

Ната Чернецька