Одеських медиків звинуватили в оформленні фіктивних документів про непридатність до служби

27 травня 2024 р. 18:53

Одеських медиків звинуватили в оформленні фіктивних документів про непридатність до служби

Фото: СБУ

Завідувачка одеської амбулаторії, лікар та дві медичні сестри підозрюються в торгівлі фіктивними довідками про непридатність до служби за станом здоров’я військовозобов’язаних.

Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними слідства організаторка схеми – завідувачка однієї з міських амбулаторій, залучила до схеми  лікаря та двох медичних сестер.

"Вони фабрикували направлення на медико-соціально-експертну комісію та сприяли отриманню медвисновків щодо наявності "інвалідності" під час обстеження клієнтів. Вартість послуг становила від $5000 до $7000, в залежності від групи інвалідності", - зазначили в СБУ.

Наразі задокументовано "оформлення інвалідності" 20 громадянам.

Усім чотирьом медпрацівникам повідомили про підозру у підробці документів і перешкоджанні діяльності Збройних Сил України, вчиненні в складі організованої злочинної групи (ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 КК України) а організаторки схеми - ще і у службовому підроблені (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Раніше на Одещині затримали голову районної військово-лікарської комісії. Очільника ВЛК звинувачують у допомозі ухилянтам. За інформацією СБУ, посадовець продавав фіктивні документи про непридатність до служби за станом здоров’я.

"Підшукувати клієнтів допомагав посередник. Ним виявився лікар-травматолог з місцевої лікарні, якого співробітники СБУ затримали ще на початку цього року", - зазначили у відомстві.

Читайте також: Справа одеського блогера, якого утримували в ТЦК: що робити в такій ситуації та як реагують силовики

Ната Чернецька