Одеський онкодиспансер продовжує конфліктувати зі своїм ексдиректором

24 березня 2024 р. 13:58

Одеський онкодиспансер продовжує конфліктувати зі своїм ексдиректором

Фото: facebook.com

Судді Приморського районного суду Одеси відмовилися задовольнити клопотання чинного керівництва протипухлинного центру щодо припинення провадження за позовом колишнього директора центра В'ячеслава Полясного.

Як зазначається у матеріалах справи, керівництво центру наполягало на відсутності предмета спору.

В обґрунтування зазначено, що відповідно до фактичних обставин справи предметом позовної заяви є визнання незаконним та скасування рішення Одеської обласної ради про звільнення Полясного з посади генерального директора центру та поновлення його на посаді, однак встановлено, що трудовий договір припиняється з наступного дня за днем його фактичної демобілізації.

А оскільки, за твердженням чинного керівництва центру, в матеріалах справи відсутні докази того, що В'ячеслав Полясний є демобілізованим, то у позивача станом на момент звернення з відповідним клопотанням відсутній предмет позову. 

Це клопотання підтримав і голова Одеської обласної ради Григорій Діденко

Однак судді вирішили, що задоволення цього клопотання позбавить Полясного можливості відстоювати свої права й відмовилися його підтримати.

Нагадаємо, експосадовець вимагає визнати незаконним та скасувати рішення Одеської обласної ради про своє звільнення та, відповідно, поновлення на посаді. 

Читайте наше розслідування: Одеський онкодиспансер: чому медцентр звинувачують у розкраданні мільйонів

Річ у тому, що робочою групою облради, яка перевіряла протипухлинний центр, було виявлено багато порушень. Це:

  • завищені ціни на КТ-дослідження;
  • незаконне нарахування працівникам підприємства премії до Різдва Христового у 2022 році на суму понад 2 млн грн;
  • недоотримання хворими у 2021 році лікувального харчування на суму майже 2 млн грн та майже 6 млн грн у 2022 році;
  • завищення вартості виконаних робіт з капітального та поточного ремонту на суму майже 2 млн грн. 

За даними фактами триває низка досудових розслідувань. Але Полясний не визнає себе винним та подав в суд. Чоловік наразі знаходиться на службі у Збройних силах України, за документами його звільнять на наступний день після демобілізації. 

Зазначимо, що після звільнення облрадою Полясного, посаду керівника онкоцентру зайняв Олександр Михайленко. Але згодом його звільнив голова Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олег Кіпер через сумнівний тендер щодо придбання томографа та призначив Ольгу Покитко.

Також торік Одеська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовими особами КНП "Одеський регіональний клінічний протипухлинний центр" разом зі службовими особами структурних підрозділів Одеської обласної ради службовим становищем на користь третіх осіб під час передачі в оренду нерухомого майна КНП за заниженою вартістю, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Кирило Бойко