Одеського чиновника та інших учасників "бізнес-плану" підозрюють у привласненні 4 млн з бюджету

11 квітня 2023 р. 08:27

Одеського чиновника та інших учасників "бізнес-плану" підозрюють у привласненні 4 млн з бюджету

Фото: Нацполіція

Правоохоронці Одеської області викрили в регіоні групу осіб, яка привласнила майже 4 мільйони гривень на будівництві амбулаторій сімейної медицини.

Як повідомили у пресслужбі Національної поліції, правоохоронці встановили 36-річного організатора злочинної схеми та трьох його спільників віком від 28 до 58 років, серед яких колишній посадовець одного з управлінь Одеської обласної державної адміністрації.

Слідчі наполягають, що з метою заволодіння бюджетними коштами, призначеними для будівництва чотирьох амбулаторій сімейної медицини на території Ізмаїльського району, організатор злочинної схеми залучив підприємство, фактичним власником якого він був, з яким надалі й уклали договори на закупівлю робіт. 

Після отримання коштів для проведення будівельно-монтажних робіт, частина їх була використана для виконання взятих на себе зобов'язань, а інша зловмисниками привласнена. 

Надалі, для підтвердження виконаних робіт, до ООДА було надано документацію із внесеними до неї неправдивими відомостями, в якій на понад 3,8 мільйона гривень були завищені вартість та обсяги виконаних будівельних робіт.

Трьом фігурантам, які займали ключові ролі в злочинній схемі, слідчі повідомили про підозру в організації заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та організації складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів за попередньою змовою групою осіб.

Директору будівельного підприємства, який за винагороду підписував необхідну документацію, повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та у складанні службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів за попередньою змовою групою осіб.

Всі підозрювані взяті під варту, а на майно, здобуте злочинним шляхом, накладено арешт. В рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюватимуть інших осіб, причетних до злочину. 

За розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах, а також складання завідомо неправдивих офіційних документів, в разі доведення їхньої провини, підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що бізнесмен привласнив гроші з бюджету Одеси та втік до росії.