Суд оголосив вирок у справі підкупу командувача ОСУВ "Одеса"

04 березня 2024 р. 20:16

Суд оголосив вирок у справі підкупу командувача ОСУВ "Одеса"

Фото: НАБУ

ВАКС оголосив обвинувальний вирок чоловікові, якого викрили на хабарі командувачу ОСУВ "Одеса" Андрію Гнатову за видачу дозволу на вилов біоресурсів у забороненій прикордонній зоні. 

Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

4 березня колегія суддів ВАКС оголосила обвинувальний вирок громадянину, якого викрили на наданні 200 тис. грн неправомірної вигоди командувачу ОСУВ "Одеса" за видачу окремого розпорядження для отримання дозволу на вилов біоресурсів у забороненій прикордонній зоні. 

Суд погодився з доводами прокурора САП та визнав особу винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України.

Узявши до уваги повне визнання особою своєї вини, суд призначив їй покарання у виді штрафу у розмірі 51 тис. грн, ще 340 тис. грн штрафу сплатить юридична особа, в інтересах якої діяв громадянин. Крім того, суд конфіскував 200 тис. грн неправомірної вигоди, що передавалась посадовцю.

"Зауважимо, що у процесі досудового розслідування на потреби обороноздатності країни юридична особа, керівником якої являється обвинувачений, перерахувала в якості благодійної допомоги 1 млн грн", - зазначили в САП.

В органі не називають прізвище фігуранта, проте, за інформацією ЗМІ, йдеться про директора ТОВ "ВМС-10" Василя Величко.

Нагадаємо, 19 листопада 2023 року НАБУ і САП спільно з Департаментом військової контррозвідки СБУ спіймали чоловіка "на гарячому", а 20 листопада повідомили про підозру.

5 січня 2024 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування, детективами НАБУ було відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

"Кримінальне провадження розпочали на підставі заяви командувача ОСУВ "Одеса", який сприяв викриттю злочину", - зазначали в НАБУ.

Раніше одеські правоохоронці звинуватили заступника командира військової частини в одержанні неправомірної вигоди. За інформацією Нацполіції, він вимагав у підлеглого хабар за невнесення його прізвища до списків військовослужбовців, які підлягають ротації у зону активних бойових дій. 

Ната Чернецька