Підрядник відмовився: тендер на ремонт котельної "Північна-2" оголосили повторно

22 вересня 2024 р. 15:04

Підрядник відмовився: тендер на ремонт котельної "Північна-2" оголосили повторно

Фото: Суспільне

Комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" оголосило новий тендер для обрання підрядника, якому заплатять за капітальний ремонт будівлі районної котельні "Північна-2", яка торік постраждала від негоди в листопаді.

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro. 

Закупівля запланована у форматі відкритих торгів особливості й має відбутися 7 жовтня. З тією ж очікуваною вартістю закупівлі в 11 мільйонів 485 тисяч гривень.

Це друга спроба обрати підрядника цієї осені. Так попередній тендер був оголошений 3 вересня й 19 вересня закупівлю провели з одним учасником - товариством з обмеженою відповідальністю "КБК Фортіс". Утім 20 вересня результати закупівля скасували, аргументував це листом, який КП отримало від ТОВ "КБК Фортіс" і в якому ТОВ відмовляється від виконання робіт по вказаній процедурі закупівлі.

За даними сервісу YouControl,  ТОВ "КБК Фортіс" зареєстроване в Одесі у 2018 році. Власники: Юрій КиливникІрина Карапетян та Євгенія Беляновська.

Переможець має відновити опорні конструкції, посилити фундамент, встановити колони та балки, відновити покрівлю. Також у проєкті передбачено заміну старого освітлювального обладнання на нові світлодіодні світильники та прожектори. Всі роботи підрядник має завершити до кінця грудня 2024 року.

У серпні в Одесі розпочали реконструкцію труби котельної "Північна-2", яка завалилася під час сильного вітру минулого року. Як повідомив міський голова Геннадій Труханов, кошти на ремонт у розмірі 60 мільйонів гривень виділила організація UNICEF. Наразі ведеться облаштування фундаменту та виготовлення конструкції нової труби. Завершити ремонт планують до 1 листопада 2024 року.

Тим часом миколаївське квартирно-експлуатаційне управління оголосило тендер та вже обрало підрядника для закупівлі печей-буржуйок для військових.

Кирило Бойко