Порт Рені без аукціону обрав для ремонту перевірену фірму

07 липня 2024 р. 11:08

Порт Рені без аукціону обрав для ремонту перевірену фірму

Фото: Вікіпедія

Ренійська філія державного підприємства "Адміністрація морських портів" в Одеській області обрала підрядника для поточного ремонту ділянок огорожі порту Третього вантажного району. 

Про це повідомили у системі електронних закупівель Prozorro.

Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями й конкурентів в обранця АМПУ — товариства з обмеженою відповідальністю "Прима-Строй" не було. 

Після підписання угоди компанія розраховує отримати 1,4 мільйона гривень, а роботу має зробити до 30 вересня.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. 

 Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

Утім після початку повномасштабного вторгнення Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону. 

 Наприклад, у травні Державне підприємство "Ренійський морський торговельний порт" в Одеській області провело закупівлю для обрання підрядника, якому заплатять за послуги з поточного ремонту приміщень блоку службово-побутових приміщень другого району порту.

Закупівлю провели в форматі відкритих торгів з особливостями й конкурентів в товариства з обмеженою відповідальністю "Пріма-Строй" також не було.