Посадовця Херсонської ОДА підозрюють у закупівлі неякісного одягу для бійців

19 серпня 2024 р. 18:13

Посадовця Херсонської ОДА підозрюють у закупівлі неякісного одягу для бійців

Фото: ДБР

Працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією повідомили про підозру директору Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської ОДА у закупівлі неякісного одягу для військовослужбовців.

За даними Держбюро розслідувань, Херсонська обласна державна адміністрація оголосила тендер для закупівлі одягу для військових. Тендер через змову постачальників з посадовцем департаменту виграли обрані ним підприємці, які поставили неякісний одяг.

"Ділки купували дешевий, неякісний одяг, без належних сертифікатів про відповідність вимогам Міноборони України. Товар лише візуально був схожий на військовий. Таким чином державі було завдано збитків на понад 21 млн грн", - зазначили детективи.


Фото: ДБР

Наразі посадовцю ОДА повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією майна.


Фото: ДБР

Правоохоронці не називають його імені, але на сайті ОДА вказано, що посаду обіймає Павло Козирєв.

Суд обрав чиновнику запобіжний захід у вигляді особистого зобовʼязання. Прокуратура вже оскаржує це рішення.

Вирішується питання щодо забезпечення відшкодування завданих державі збитків та притягнення до відповідальності інших учасників схеми.

Раніше двом керівникам продовольчої служби відділу тилового забезпечення прикордонного загону на Херсонщині повідомили про підозру у закупівлі продуктів для військових за завищеними цінами.

Читайте також: Не скандал Міноборони, але: по якій ціні закупали яйця бюджетні установи Півдня

Ната Чернецька