Правоохоронці перевіряють заступника голови Одеської ОВА

04 січня 2023 р. 13:24

Правоохоронці перевіряють заступника голови Одеської ОВА

Фото: Думська

Правоохоронні органи перевіряють інформацію щодо можливих корупційних діянь заступника Одеської обласної військової адміністрації Олега Муратова.

Офіційно правоохоронці не коментують цього - Інтенту повідомили, що не можуть поки підтверджувати чи спростовувати інформацію через те, що "ведуться процесуальні дії".

Телефон посадовця наразі не відповідає - вмикається автовідповідач. 

Між тим видання "Думська" із посиланням джерела в прокуратурі повідомило, що Олег Муратов знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання. Під час обшуку, в посадовця ніби то знайшли 80 тисяч доларів. Втім гроші були задекларовані ним. 

Як стверджують у ЗМІ, гроші заступнику голови ОВА передавали депутат обласної ради та інший посадовець. 

Олег Муратов став заступником голови у грудні 2020 року коли Кабінет Міністрів України узгодив його призначення. Головою Одеської обладміністрації тоді був Сергій Гриневецький.

Наразі обласну державну адміністрацію реорганізовано у військову й очолює її Максим Марченко, але заступники Сергія Гриневецького залишилися у своїх кріслах. Окрім Світлани Фабрикант

До призначення заступником голови ОДА, Олег Муратов очолював Південний офіс Державної аудиторської служби.   

З 2002 до 2015 року працював на різних посадах в Одеській облдержадміністрації. Остання посада – начальник обласного управління економіки. 

У березні 2022 року після звільнення з посади начальника Координаційного гуманітарного штабу Одеської області Анатолія Ворохаєва. Олега Муратова планували призначити на цю посаду, але зрештою передумали та призначили бізнес-тренера Олексія Чорного. 

Народився 14 січня 1975 року у Херсонській області.

У 1996 році закінчив Одеський державний економічний університет, у 2003 році – Одеську національну юридичну академію, у 2007 році – Одеський регіональний інститут держуправління НАДУ при президенті України. Кандидат економічних наук.