Прокурори скерували до суду справу про компромат за 600 тисяч доларів

01 грудня 2022 р. 11:12

Прокурори скерували до суду справу про компромат за 600 тисяч доларів

Фото: Одеська обласна прокуратура

Прокурори Одеської обласної прокуратури та Білгород-Дністровської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника одеського відокремленого підрозділу однієї з "антикорупційних" громадських організацій за фактом вимагання, повідомляє Інтент з посиланням на Одеську обласну прокуратуру.

За даними слідства, голова підрозділу вимагав в керівника сільськогосподарського підприємства регіону 600 тисяч доларів США. За цю суму він обіцяв не оприлюднювати відомості про нібито незаконну реорганізацію цього підприємства та іншу дискредитуючу потерпілого інформацію.

Намагаючись психологічно тиснути та шантажувати директора, обвинувачений з серпня 2021 року неодноразово звертався до правоохоронних органів зі скаргами та вимогою ініціювати перевірку обставин реорганізації підприємства. Крім того, під час особистих зустрічей з потерпілим громадський діяч повідомив про наявність в нього нібито компрометуючих матеріалів, розголошення яких викликало б суспільний резонанс та вплинуло на його репутацію, - зазначили в прокуратурі.

За інформацією прокуратури, зловмисник наполягав, що потерпілому вигідніше "відкупитися", адже у випадку оприлюднення так званого "компромату" той зазнає значно більшої шкоди. Також "активіст" неодноразово погрожував фізичною розправою та залишенням жертви без засобів до існування, стверджує обвинувачення. 

У разі визнання його провини, чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Підозру цьому керівнику одеського відокремленого підрозділу однієї з антикорупційних громадських організацій у вимаганні 600 тисяч доларів США прокуратура вручила у липні 2022 року.

Раніше працівники Державного бюро розслідувань завершили та скерували в суд обвинувальний акт стосовно начальника митного посту "Рені" Одеської митниці, якого обвинувачують у систематичному хабарництві.

А загалом працівники прокуратури Одеської області скерували з початку року 100 обвинувальних актів про кримінальні корупційні правопорушення.