Рік катався на арештованому авто: ДБР повідомило про підозру правоохоронцю з Одещини

19 лютого 2024 р. 19:25

Рік катався на арештованому авто: ДБР повідомило про підозру правоохоронцю з Одещини

Фото: ДБР

На Одещині правоохоронця звинувачують у привласненні машини з майданчика арештованих автомобілів.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

За даними детективів, начальник чергової частини правоохоронного органу Одещини забрав з  майданчика авто, яке зберігались там на період досудового розслідування у справі про розбійні напади організованою групою.

"Він користувався ним майже рік на власний розсуд, замінивши номера на "липові", — повідомили в ДБР.  

Автомобіль у посадовця вилучили, а також звільнили з роботи. Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України. За це загрожує до восьми років позбавлення волі.

Раніше на Одещині затримали співробітника військкомату та правоохоронця, яких підозрюють в торгівлі "білими квитками". За інформацією Держбюро розслідувань, йдеться про співробітника Роздільнянського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області, який за 7 тисяч доларів обіцяв допомогти ухилянту. 

"Через свого знайомого правоохоронця він запропонував військовозобов’язаному чоловіку організувати видачу документів про непридатність до служби. Він навіть надав вибір як оформити непридатність: це могло бути як одруження з жінкою з інвалідністю, так і за станом здоров’я", - повідомили в ДБР. 

5 лютого 2024 року посадовця з ТЦК та правоохоронця затримали під час одержання 7 тисяч доларів за послугу. Санкція (ч. 3 ст. 368 КК України) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років. 

Ната Чернецька