СБУ: на Одещині посадовець міграційної служби брав гроші за підтвердження громадянства

31 січня 2024 р. 17:47

СБУ: на Одещині посадовець міграційної служби брав гроші за підтвердження громадянства

Фото: СБУ

Посадовця одного з районних відділів ГУ Державної міграційної служби в Одеській області звинуватили в корупції під час видачі довідок про підтвердження українського громадянства. 

Про це повідомили в Службі безпеки

За даними слідства, фігурант брав гроші з українок, які одружені з іноземцями та потребували довідки для оформлення громадянства своїм дітям. 


Фото: СБУ
 
"Посадовець створював штучні перешкоди при оформленні такої довідки, а щоб їх уникнути – вимагав хабар - 600 доларів. Оперативники СБУ задокументували п’ять фактів такого «безперешкодного» оформлення довідок посадовцем. Співробітники спецслужби затримали чиновника під час отримання чергового "траншу" за свої "послуги", - повідомили в відомстві. 

Вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди) та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.  

Раніше СБУ затримала чиновника Одеської митниці, якого звинувачують у налагодженні системи "відкатів" за ввезення в Україну незадекларованої готівки. Як повідомили в Службі безпеки України, до організації "схеми" причетний старший державний інспектор митного посту "Білгород-Дністровський", який вимагав "відкати" до 3% від загальної суми валюти. Зафіксовано, що за його сприяння через кордон намагалися перевезти декілька мільйонів у гривневому еквіваленті. Співробітники СБУ затримали фігуранта під час отримання неправомірної вигоди за "пропуск" партії незадекларованих грошей.