Справу щодо підкупу командувача ОСУВ "Одеса" передали до суду

31 січня 2024 р. 16:10

Справу щодо підкупу командувача ОСУВ "Одеса" передали до суду

Фото: НАБУ

Справу громадянина, якого звинувачують у спробі підкупу командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Одеса", скерували до суду.

Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

У межах досудового розслідування встановлено, що 200 тис. грн передавались командувачу від керівника приватної компанії за видачу окремого розпорядження для отримання дозволу на вилов біоресурсів у забороненій прикордонній зоні.

19 листопада 2023 року НАБУ і САП спільно з Департаментом військової контррозвідки СБУ спіймали чоловіка "на гарячому", а 20 листопада повідомили про підозру.

5 січня 2024 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування, детективами НАБУ було відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

Дії особи кваліфіковані за ч. 1 ст. 369 КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

"Кримінальне провадження розпочали на підставі заяви командувача ОСУВ "Одеса", який сприяв викриттю злочину", - зазначають в НАБУ.

В органі не називають прізвище фігуранта, проте, за інформацією ЗМІ, йдеться про директора ТОВ "ВМС-10" Василя Величко.

Командувачем оперативно-стратегічного угруповання військ "Одеса" є Андрій Гнатов.

Раніше одеські правоохоронці звинуватили заступника командира військової частини в одержанні неправомірної вигоди. За інформацією Нацполіції, він вимагав у підлеглого хабар за невнесення його прізвища до списків військовослужбовців, які підлягають ротації у зону активних бойових дій.