Щомісячні побори з підприємців ринку "7 кілометр": затримали одеських поліцейських

19 січня 2024 р. 17:44

Щомісячні побори з підприємців ринку "7 кілометр": затримали одеських поліцейських

Фото: Пресслужба Одеської обласної прокуратури

На Одещині двох поліцейських звинуватили у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі

За даними слідства, правоохоронці організували корупційну схему з одержання щомісячних хабарів від підприємців за не перешкоджання діяльності із перевезення товару на територію ринку "7 км" для його зберігання і торгівлі.


Фото: Пресслужба Одеської обласної прокуратури

"Тариф складав 200 доларів за проїзд на ринок одного вантажного автомобіля", - зазначили в прокуратурі.

Співробітників поліції затримали після одержання 30 тис. грн неправомірних коштів за два місяці безперешкодного ведення бізнесу. Під час обшуків за місцями мешкання фігурантів вилучено кошти в національній і іноземній валюті та чорнові записи.


Фото: Пресслужба Одеської обласної прокуратури

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення поліцейським про підозру та обрання запобіжного заходу.

Раніше працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру двом правоохоронцям, у вимаганні "плати" з підприємців за дозвіл на торгівлю продуктами в Одеській області. Як повідомили у ДБР, двоє підозрюваних налагодили систему поборів на дозволі реалізовувати продукти бізнесменам на території Чорноморського району. За оперативними даними, за місяць правоохоронці "збирали" з підприємців щонайменше 200 тисяч гривень. 

Також правоохоронці затримали в Одеській області одного зі своїх колег — заступника начальника відділу поліції з превентивної діяльності одного з райвідділів поліції за підозрою у вимаганні та отриманні хабаря на суму 2 тисячі доларів.