Суд дав три тижні адвокатам судді Висоцького з Болграда на ознайомлення зі справою

05 червня 2024 р. 14:04

Суд дав три тижні адвокатам судді Висоцького з Болграда на ознайомлення зі справою

Затримання судді. Фото: Нацполіція в Одеській області

Вищий антикорупційний суд України обмежив стороні захисту судді з Болграда Одеської області Сергія Висоцького час на ознайомлення із матеріалами справи щодо обвинувачення його у хабарництві та шахрайстві.

Про це йдеться у рішенні Вищого антикорупційного суду від 30 травня, повідомило видання "Слово і Діло".  

"Клопотання детектива НАБУ — задовольнити. Встановити стороні кримінального провадження з боку захисту, а саме — підозрюваному та його захисникам, які мають або матимуть такі повноваження у кримінальному провадженні строк до 20 червня 2024 року, для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, після спливу якого сторона кримінального провадження з боку захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до них", – ідеться в рішенні.

У квітні Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт суддю Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького, оскільки за нього не внесли заставу.

Раніше Вища рада правосуддя продовжила тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя судді Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького ще на два місяці.

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя у зв'язку із притягненням до кримінальної відповідальності суддю ще 19 лютого. 

Його затримали 9 лютого. Слідчі повідомили, що Сергій Висоцький отримав для передачі своїм колегам за ухвалення ними рішень про закриття проваджень у справах про адміністративні правопорушення відносно фізичної особи. Фактично наміру передавати грошові кошти він не мав, а розпорядився ними на власний розсуд. 

В разі доведення його провини, судді загрожує позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Кирило Бойко