Суд продовжив обов'язки бізнесменам, яких підозрюють у створенні злочинної організації в Одесі

12 травня 2023 р. 18:27

Суд продовжив обов'язки бізнесменам, яких підозрюють у створенні злочинної організації в Одесі

Колаж: Інтент

Вищий антикорупційний суд України подовжив дію обов'язків, покладених на бізнесмена Бориса Кауфмана та його бізнес-партнера Олександра Боруховича (Грановського).

Відповідно до рішень суду Борису Кауфману обов'язки подовжили до 3 липня, а його партнеру до 4 липня. 

Також до 4 липня продовжили обов'язки й довіреній особі Бориса Кауфмана.

Підозрювані зобов'язані:

  • прибувати за кожною вимогою;
  • завчасно (не пізніше ніж за 3 години) повідомляти про кожне відлучення із міст Одеса та Києва; повідомляти про зміну свого місця проживання;
  • утримуватися від спілкування щодо обставин, викладених в повідомленні про підозру, з низкою осіб;
  • здати на зберігання закордонні паспорти.

Бізнесменів затримали 5 грудня 2022 року. Їм інкримінують створення та керівництво злочинною організацією, а також участь у ній та спробу підкупити службову особу. За даними слідства, з осені 2021 року бізнесмени контролювали питання забудови в Одесі, розпорядження коштами місцевого бюджету, а також діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію з приватним сектором ринку.

ВАКС виніс рішення про арешт Кауфмана під заставу 129 млн грн, Боруховича (Грановського) — із можливістю внесення 124 млн грн. Кауфман і Грановський вже внесли гроші та вийшли з-під арешту.

По цій справі повідомили про підозру також ексзаступнику міського голови Одеси Михайлу Кучуку, чиє місце перебування наразі невідоме (про підозру йому повідомили заочно), заступникам Олегу Бриндаку та Світлані Бедрезі.