В Арцизі повторно оголосили 100-мільйонний тендер для будівництва ліцею

19 жовтня 2024 р. 13:11

В Арцизі повторно оголосили 100-мільйонний тендер для будівництва ліцею

Фото: bessarabia.ua

Відділ освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради Болградського району Одеської області за повторно оголосив тендер для реконструкції школи вартістю 99 мільйонів гривень.

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон запланований у форматі відкритих торгів з особливостями має відбутися 6 листопада, а роботи слід завершити  до 31 грудня 2025 року.

Результати попереднього тендера скасували. Замовник та виконавець дійшли згоди припинити зобов'язання за договором. Утім раніше журналісти заявили про порушення у 99-мільйонному тендері на ремонт школи в Арцизі. Аналітики "Наші гроші" натомість вважають, що в реконструкцію зашили будматеріали х1,5 та низькі зарплати. 

Угоду уклали з ТОВ "Моноліт-Центр". Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Для участі в тендері треба було принести два виконані аналогічні договори про будівництво, реставрацію, реконструкцію або капітальний ремонт за минулі чотири роки з урахуванням воєнного стану із вартістю кожного не менше 30% очікуваної суми. Крім того, замовник вимагав підтвердити середньорічний оборот за минулі чотири роки з урахуванням воєнного стану не менше 50% очікуваної суми. Ще учаснику необхідно було підтвердити наявність певної кількості техніки з певними характеристиками та працівників певної кваліфікації.

Харківською фірмою "Моноліт-Центр" володіє Євген Мусієнко з Краматорська, а керує Іван Літовченко

 Арцизька громада запланувала реконструювати навчального корпусу Арцизького ліцею №5 за 100 мільйонів гривень, більшість з яких очікує від Європейського інвестиційного банку у січні.

Кирило Бойко