"Ми боремося за ЮНЕСКО, а тут забудовуємо центр": одеські депутати проголосували за багатоповерхівки

25 жовтня 2023 р. 08:14

"Ми боремося за ЮНЕСКО, а тут забудовуємо центр": одеські депутати проголосували за багатоповерхівки

Фото: Андрій Боринський

Депутати Одеської міської ради підтримали проект рішення, згідно з яким компанія "АПК Менеджмент" розробить землевідводи за адресами: провулок Успенській, 9 та Новосельського, 39а. 

Питання розглядалися на земельній комісії Одеської міської ради, повідомляє ЦПР.

На ділянці в 0,09 Га в районі Старобазарного скверу (провулок Успенський, 9) інвестор планує побудувати багатоквартирний будинок, причому як нежитловий. Тобто це дозволяє будувати так звані апартаменти, а не виконувати норми по житлу.


Скрин: Oпендатабот 

Слід зазначити, що засновниками "АПК Менеджмент 2" є громадянин Ізраїля Григорій Шапіро, а також Альона Хриптун та Олександр Сліпич. Шапіро був бенефіціарним власником фірми "АПК Менеджмент", що побудував ЖК "П’єр" (пров. Успенський, 11).

Читайте також: Депутатські комісії Одеської міської ради: відновлені трансляції та єдиний опублікований протокол

Руїни, на місці яких побудували цей комплекс, належали американцю одеського походження Павлу Шмуклеру. Він відомий тим, що незаконно звів мансарду на Домі Потоцького на Приморському бульварі.

До ЖК Pierre теж є питання. Висота будівлі в історичній частині міста не може бути вищою за шість поверхів, проте тут звели десятиповерховий будинок.

Читайте також: В Одесі готуються витрачати нові сотні тисяч на рекламу

Депутатка Жанна Мандриченко під час комісії зазначила, що норми інсоляції будівлі в районі Старобазарного скверу виконуються (ступінь освітленості приміщення - ред.).

А ось депутат Володимиро Корнієнко зауважив з приводу розташованої поряд стоянки. Чи функціонує вона законно - невідомо. Це питання адресують "Одестранспарксервісу".

Другий будинок в центрі планують побудувати на вулиці Новосельського, 39а. Йдеться про компанію "АПК Центр", яка також пов’язана з вказаними особами. В обох підприємствах один директор – Олександр Сліпич. 


Скрин: Oпендатабот 

В обох випадках, за даними комісії, йдеться про шестиповерхівки.


Скрин: Oпендатабот 

"Ми боремося за ЮНЕСКО, а тут забудовуємо центр", - заявив на це Корнієнко.

Але питання депутати після дискусій підтримали.

Читайте також: Сесія Одеської міської ради: що залишилося за кадром

Олеся Калайтович