На Одещині комбата звинуватили у розтраті бюджетних коштів

23 травня 2023 р. 18:37

На Одещині комбата звинуватили у розтраті бюджетних коштів

Фото: військова прокуратура

Командиру одного з батальонів Збройних сил України в Одеській області повідомили про підозру у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем.

За даними Національної поліції, командир одного з батальйонів для проведення закупівлі парко-гаражного обладнання доручив двом підлеглим з'ясувати ціни для закупівлі товару.

Коли вони повідомили командиру, що ринкова вартість обладнання складає трохи більше 300 тисяч гривень, той наполіг на тому, що у торгах переміг підприємець, який пропонував 1 мільйон гривень, а підлеглих налякав проблемами із проходженням військової служби, у тому числі шляхом відрядження у район проведення активних бойових дій.

Складання та підписання невигідного договору про закупівлю парко-гаражного обладнання стало підставою для відрахування з бюджету вище зазначеної суми коштів, що перевищувала ринкову вартість предмету договору на понад 600 тисяч гривень, і призвело до спричинення збитків державі в особі Міністерства оборони України.

Командиру загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше начальника Одеського військкомату звинуватили в отримуванні хабарів від ухилянтів.