В Одесі на оборонно-промисловому підприємстві безпідставно нараховували зарплату

05 липня 2024 р. 14:21

В Одесі на оборонно-промисловому підприємстві безпідставно нараховували зарплату

Фото: Нацбанк

Начальнику цеху оборонно-промислового підприємства в Одесі висунули обвинувачення за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України, тобто за службову недбалість. Обвинувальний акт скерували до суду.

Як повідомили в Нацполіції, посадовець з січня 2023 по січень 2024 року табелював двох підлеглих у той час, коли вони не зʼявлялись на роботі.

"Загалом їм було безпідставно нараховано майже 200 тисяч гривень заробітної плати", - зазначають правоохоронці.

За їх інформацією, працівник підприємства впродовж року не був на роботі майже 900 годин, а керівник нарахував йому 36 тисяч гривень зарплатні. А 44-річний співробітник побив його рекорд і отримав понад 153 тисячі гривень за не відпрацьовані 1336 годин в цеху.

Зазначається, що 153 тисячі грн працівники вже повернули.

Посадовцю загрожує  штраф від 34000 до 68000 гривень або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше у безпідставному нарахуванні зарплати своїй подрузі звинувачували  ексбухгалтерку Головного управління Нацполіції в Одеській області. За даними ДБР, бухгалтерка взяла до себе на роботу знайому на посаду спеціаліста. За три роки служби та була відсутня майже 400 робочих днів без поважних причин. Коли ж з’являлась — займалася особистими справами та не виконувала посадові обов’язки. Проте це не завадило посадовиці підвищити подругу до посади керівної ланки та виплачувати їй премії й надбавки за інтенсивність. 

Ната Чернецька