В Одесі в зеленій зоні відводять землю під супермаркет

07 листопада 2023 р. 09:24

В Одесі в зеленій зоні відводять землю під супермаркет

Фото: Наталія Горецька

В Одесі у сквері Зоряний за адресою вулиця Героїв оборони Одеси, 60а, 60б ТОВ "Гудвіл сіті девелопмент" відводить 0,2032 га. 

Про це йшла мова під час комісії Одеської міської ради з питань просторового розвитку, землеустрою та земельних правовідносин, повідомляє кореспондентка ЦПР.

Цільове призначення документації - для будівництва і обслуговування адміністративних будівель офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю для отримання прибутку. Зараз тут знаходиться супермаркет мережі "АТБ".

Цікаво, що згідно даним Youcontrol, основний вид діяльності вказаної фірми - організація будівництва будівель.

Це викликало жваві дискусії в депутатів, адже мова йде про кінотеатр "Зоряний", який знаходится у зеленій зоні. У депутата Андрія Терновського виникло питання стосвно парковки до супермаркета. 

"Це комерційний об’єкт і там є місце для парковки. Хочеться зрозуміти, чи буде власник використувувати цю стоянку безкоштовно чи платити у бюджет", - зазначив він.

Депутати після дискусій вирішили перевірити ситуацію на місці. Терновському доручили перевірити, чи є договір на використання парковки та чи сплачують там паркувальний сбір.

Читайте також: Сесія Одеської міської ради: що залишилося за кадром

По даним Youcontrol, також цій компанії належить низка об’єктів торгівлі та земельних ділянок за адресою Добровольського, 122/3. Там також розташований супермаркет.

Читайте також: Депутатські комісії Одеської міської ради: відновлені трансляції та єдиний опублікований протокол

Олеся Калайтович