В Одесі затримали іноземця, який працював на фсб та хотів очолити міськраду, — прокуратура

05 квітня 2024 р. 10:49

В Одесі затримали іноземця, який працював на фсб та хотів очолити міськраду, — прокуратура

Фото: Одеська обласна прокуратура

В Одесі затримали та повідомили про підозру двом іноземцям за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України). 

Про це повідомляє Одеська облпрокуратура

За даними слідства, наприкінці лютого цього року двоє братів, які тимчасово проживали в Одесі, вступили у змову зі співробітником фсб та передавали дані про розташування ППО.

"В якості винагороди обидва брати розраховували на посади у разі окупації Одещини: один хотів стати керівником регіонального відділення фсб, інший — очолити міськраду", - зазначили в прокуратурі.

Читайте також: Вітчим, який подарував матері мера Одеси 11 мільйонів, зник з декларації Труханова за 2023 рік

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Відео: СБУ

В СБУ уточнили, що йдеться про громадян однієї з країн Південного Кавказу, які намагалися формувати мережу інформаторів з місцевих та іноземців через свою підставну громадську організацію. Їм загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, син колишнього мера Одеси Володимир Боделан очолив "представництво" окупаційної адміністрації лівобережжя Херсонської області у москві.

Офіційно представництво відкрилось 2 лютого 2024 року, хоча в державний реєстр його внесли ще у жовтні 2023 року. Тоді т.в.о. керівника установи була колаборантка Марія Кузнєцова, яку 30 січня змінив Володимир Боделан. 

За словами "губернатора" окупованої частини Херсонщини володимира сальдо, місія Боделана полягатиме у "представленні інтересів Херсонської області у столиці, реалізації програм і проєктів на користь регіону з федеральними та загальноросійськими організаціями, допомога херсонцям у розв'язання питань в москві та багато іншого".

Ната Чернецька