Вища рада правосуддя відсторонила від роботи голову райсуду Одещини, якого підозрюють у корупції

01 листопада 2023 р. 14:59

Вища рада правосуддя відсторонила від роботи голову райсуду Одещини, якого підозрюють у корупції

Вища рада правосуддя частково задовольнила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка та тимчасово, до 30 листопада, відсторонила суддю Комінтернівського районного суду Одеської області Павла Доброва від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Про це повідомили у пресслужбі ВРП.

Раніше Вищий антикорупційний суд України частково задовольнив клопотання прокурорів та обрав голові Комінтернівського суду запобіжний захід у вигляді застави в 1 мільйон гривень.

Читайте також: Звільнений через підозру в корупції колишній чиновник Одеської ОВА поскаржився на рішення суду.

30 вересня НАБУ і САП затримали і повідомили про підозру Доброву, викритому напередодні на одержанні неправомірної вигоди у сумі майже 50 тисяч грн. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

29 вересня в СБУ повідомили, що чиновника спіймали "на гарячому": "Після одержання хабаря та прийняття "обіцяного" рішення на користь зацікавленої сторони". За інформацією правоохоронців, в обмін на хабар посадовець обіцяв місцевому жителю забезпечити позов та витребувати документи у цивільній справі.

Читайте також: Директора одеського НАБУ відсторонили: отримав нагороду від Ківалова.