Заступника голови Одеської ОВА відправили до СІЗО

10 січня 2023 р. 07:41

Заступника голови Одеської ОВА відправили до СІЗО

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

Суд обрав заступнику голови Одеської обласної військової адміністрації Олегу Муратову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, повідомляє Інтент

Таке рішення суд ухвалив під час засідання 5 січня. 

Таким чином суд повністю задовільнив клопотання прокуратури, яка саме й вимагала відправити Олега Муратова до слідчого ізолятора з можливістю внесення застави у сумі в 3 мільйони 220,8 тисячі гривень. 

Мотивуючи своє клопотання, представник прокуратури заявив, що Олег Муратов є публічною особистістю, може втекти за кордон і впливати на свідків. Також прокурор зазначив, що один зі свідків уже побоюється за своє життя і попросив приховати свої особисті дані.

Натомість адвокат Олега Муратова Вадим Оксюта клопотав про призначення будь-якої міри, не пов’язаної із утриманням під вартою.

Адвокат наполягав на видаленні із зали засідань преси та взагалі закритті процесу, посилаючись на чинні норми карантинних обмежень. Мовляв, Олег Муратов знаходиться в стресовому стані, тож його імунітет послаблений, отже він може заразитися коронавірусом. 

Втім суддя спочатку спитав, чи хтось у залі почувається зле, а коли отримав негативну відповідь, клопотання відхилив. Трохи пізніше один із співробітників СБУ приніс пачку медичних масок і роздав їх всім присутнім. 

Також Вадим Оксюта стверджував, що правоохоронці розповсюдили на своїх офіційних сторінках неправдиву інформацію, а органи прокуратури намагаються розправитися із його підзахисним. 

Сам Олег Муратов назвав справу провокацією, вчиненою, можливо, навіть не без участі країни-агресора – з метою, аби засоби масової інформації висвітлювали не війну, а цю справу.

За словами адвоката, справа спровокована з особистих родинних підстав, й тому наполягав на закритті процесу. Він також планує назвати справжні мотиви провокаторки, пов'язані, за його словами, з особистими відносинами з Олегом Муратовим.

Служба безпеки України вдень 5 січня повідомила подробиці затримання заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Муратова

Про його затримання стало відомо вчора, 4 січня, проте тоді в СБУ відмовилися коментувати це.

Як стверджують в СБУ, посадовець за гроші пропонував керівнику одного зі структурних підрозділів ОВА своє сприяння в уникненні кримінальної відповідальності за привласнення державного майна.

Співробітники СБУ затримали чиновника в адміністративній будівлі облдержадміністрації під час передачі ним отриманих грошей своєму водію.

Під час обшуків за місцями проживання фігуранта та в його автомобілі правоохоронці виявили:

  • понад 45 тисяч доларів;
  • більше ніж 21 тисяч євро;
  • золоті злитки та монети.

Олег Муратов став заступником голови у грудні 2020 року коли Кабінет Міністрів України узгодив його призначення. Головою Одеської обладміністрації тоді був Сергій Гриневецький.

У березні 2022 року після звільнення з посади начальника Координаційного гуманітарного штабу Одеської області Анатолія Ворохаєва. Олега Муратова планували призначити на цю посаду, але зрештою передумали та призначили бізнес-тренера Олексія Чорного.