Ексголова Одеської ОДА засвітився в розслідуванні "Батальон Куршевель"

15 квітня 2023 р. 22:33

Ексголова Одеської ОДА засвітився в  розслідуванні "Батальон Куршевель"

Фото: Михайло Ткач/Facebook

Розслідувач видання "Українська правда" Михайло Ткач на своїй сторінці у Facebook оприлюднив фотографії шале у Куршевелі, яке, за його словами, належить родині колишнього голови Одеської обласної адміністрації Ігоря Палиці

Як зазначив журналіст, воно знаходиться у передмісті Куршевеля містечку Межев й знайшли його під час підготування розслідування "Батальон Куршевель". 

У відеосюжеті автори уточнюють, що будиночок належить офіційно колишній дружині Ігоря Палиці - Оксані. 

Взагалі журналісти знімали розслідування про представників російської еліти та про їхнє майно, але, як зазначають автори розслідування, вони не змогли не звернути уваги на автомобілі з українськими номерами на вулицях.

Результатом дослідження стало виявлення маєтків, що належать представникам української бізнес-еліти та політикам.   

Відео: Українська правда.

Куршевель - один з найпрестижніших гірськолижних курортів світу, що розташований у Французьких Альпах.

Ігор Палиця очолював Одеську обласну адміністрацію з 6 травня 2014 року по 30 травня 2015 року. Після чого також очолював Волинську обласну раду.

У листопаді 2021 року Національне агентство з питань запобігання корупції підозрювало політика у тому, що він не вказав у декларації за 2019 рік видатки, пов'язані з проведенням кампанії до парламентських виборів у тому ж році.

У грудні того ж року Центр журналістських розслідувань "Сила правди" провів дослідження статків, які міг би задекларувати Ігор Палиця в Україні та виявив півсотні компаній, яким належать 2,8 тисячі гектарів землі та щонайменше 278 тисяч квадратних метрів нерухомості.

Впродовж 2021 року найближче оточення Ігоря Палиці – його родина та бізнес-партнери – офіційно значилося засновниками, бенефіціарами, або власниками істотних часток у 47 українських компаніях. Частка пов’язаних осіб у цих компаніях коливається від 42 до 100%. У 31 із 47 компаній вона становить 90% і більше. Однак, у частини компаній їхня частка була не відома.

Зокрема, у родини політика, журналісти знайшли квартиру площею 221,5 кв. м в елітному районі Одеси – за 300 метрів від моря і пляжу "Ланжерон".

1,8 тисячі гектарів на березі Чорного моря, поблизу Грибівки та Санжійки, закумулювало тоді в оренді Сільськогосподарське товариство "Маяк". За тодішніми даними реєстру речових прав, майже пів тисячі ділянок перебували в оренді компанії, яка належала колишній дружині Ігоря Палиці. 

Майже 96 гектарів землі на березі моря в Грибівці тоді значилися за ТОВ "Ліга рент", яке записане на сина Ігоря Палиці.