Журналісти дослідили, як родина одеського воєнкома купила в Іспанії житло та авто на мільйони

22 червня 2023 р. 15:23

Журналісти дослідили, як родина одеського воєнкома купила в Іспанії житло та авто на мільйони

На фото: Євген Борисов/Одеса-Медіа

Начальник Одеського обласного терцентру комплектування та соцпідтримки Євген Борисов спочатку запевняв розслідувачів, що його сім'я не має власності в Іспанії. Але після доказів про виписки з місцевого реєстру заявив, що його дружина займається там "торгівлею", а він не втручається. 

Про це йдеться в відеорозслідуванні "Української правди".

За словами журналістів, на матір Борисова записані вілла за понад 3 мільйони долл та Мерседес В класу 2022 року випуску ціною від 100 тисяч долл. На дружину — офісне приміщення на головній вулиці Марбельї, на тещу — позашляховик Toyota Land Cruiser 2023 року випуску. За час повномасштабної війни в родині Євгена Борисова зʼявилося ще третє авто.

Читайте також: Справа одеського блогера, якого утримували в ТЦК: що робити в такій ситуації та як реагують силовики

Раніше ДБР відкрили справу стосовно воєнкома. Він підозрюється у тому, що за гроші давав вказівку підлеглим не призивати на службу військовозобов’язаних. Провадження розпочато за фактом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану.

Щодо військового також призначили службову перевірку та усунули від виконання службових обов’язків.  

Раніше екснардеп Ігор Мосійчук поширив інформацію про те, що нібито Борисов їздить на автівці преміумкласу вартістю 250 тис доларів, яку ввіз під виглядом гуманітарної допомоги, відпочивав в Іспанії під час повномасштабної війни, а на його матір оформлена вілла в цій країні. Але потім цей пост був видалений з його ТГ-каналу

Згодом медіаекспертка Зоя Казанжі підхопила цю тему без посилання на політика, але зауважила, що "показові пакування чоловіків на вулиці" мають на меті стимулювати чоловіче населення до "вирішення питання з мобілізацією по суті", а тому в Одесі найдорожчий "білий квиток".

В ОК "Південь" закликали дочекатись результатів перевірки компетентними органами, а в разі її підтвердження, не ототожнювати дії окремих персоналій з усією армією. 

В ДБР нам уточнили, що зараз ведуться слідчі дії, справу коментувати поки що рано. Детективи запевнили, що воєнком дійсно відсторонений та мають надію, що піде на пенсію.