Дружина віцемера Миколаєва, якого підозрюють у корупції, має ювелірку, яку не декларує посадовець

08 липня 2024 р. 11:37

Дружина віцемера Миколаєва, якого підозрюють у корупції, має ювелірку, яку не декларує посадовець

Фото: Інстаграм Юлії Коренєвої

У деклараціях про доходи заступника міського голови Миколаєва Сергія Коренєва немає інформації щодо ювелірних прикрас його дружини. Однак Юлія Коренєва активно демонструє коштовності у соцмережі.

На прикраси дружини віцемера звернули увагу журналісти Nikcenter.

Вони зазначають, що Юлія активно веде свою сторінку в Інстаграм, на якій демонструє всілякі коштовності та брендові речі. Зокрема, на оприлюднених світлинах і відео можна помітити два браслети Cartier та каблучку цього ж бренду.

Якщо це оригінал, то вартість браслета Love може становити від 4 до 17 тисяч євро. Ціна прикраси залежить від оздоблення діамантами та їхньої кількості, які неможливо оцінити по оприлюднених Коренєвою фото та відео. Вартість браслету-цвяха від Картьє може сягати 25 тисяч євро, теж залежно від оздоблення. Ціни на каблучку-цвях можуть складати до 5 тисяч євро.

Привертає увагу, що Юлія Коренєва до опублікованих світлин з брендовими речами відмічає на них і офіційні сторінки цих брендів, натякаючи на їхню оригінальність.

У Нацагентстві з питань запобігання корупції пояснюють, що цінне рухоме майно, зокрема, прикраси, потрібно декларувати, якщо їхня вартість перевищує 100 прожиткових мінімумів – понад 300 тисяч гривень. Сергій Коренєв у жодній із декларацій не зазначав ані дорогі прикраси своєї дружини, ані витрати на них. 

На питання Nikcenter Юлія Коренєва чому чоловік не задекларував її коштовності, вона відповідати не захотіла:

"Чому я взагалі вам маю відповідати на це питання? Це по-перше. А по-друге: звідки ви взяли що це оригінал? Я можу у себе в Інстаграмі публікувати все, що я захочу. До побачення".

Сам же посадовець сказав, що не знає, які коштовності купує дружина, адже вона забезпечує себе самостійно:

"Я навіть не знаю що вона купує, оскільки я бачу їх раз на в кращому випадку три місяці. В неї немає таких прикрас дороговартісних які підлягають декларуванню… Все те, що робить моя дружина, вона заробляє на це самостійно. Я не веду спільного господарства зі своєю дружиною, оскільки я з нею не проживаю вже більше ніж два роки. І та інформація, яка в мене є, вона вся відображена в декларації".

В декларації про доходи та витрати Сергій Коренєв вказав, що отримує зарплату у міськраді, яка у 2023 році склала 826 тисяч гривень. Крім зарплатні, торік Коренєву виплатили 66 тисяч пенсії. 

Дружина Коренєва працює психологом у Національному університеті кораблебудування та отримує скромну зарплату викладача, яка за минулий рік склала майже 65 тисячі гривень, а від підприємницької діяльності вона задекларувала лише 15 тисячі 700 гривень доходу.

У 2021 році детективи Національного антикорупційного бюро України затримали Коренєва на кордоні з Угорщиною. Також затримали депутатку Одеської міськради Марину Лозовенко, першого заступника директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міськради Олександра Брижатого і ще одного керівника приватної компанії. Їх підозрюють у привласненні 26,8 мільйона гривень під час реконструкції Соборної площі у Миколаєві. Суд постановив тримати Коренєва  під вартою, згодом за нього внесли заставу. У червні 2023 року справу почали слухати в антикорупційному суді. Зазначимо, що фігуранти не визнають свою вину.

Олеся Ланцман