Ексдиректору КП у Херсоні повідомили про підозру у розтраті

15 березня 2024 р. 21:09

Ексдиректору КП у Херсоні повідомили про підозру у розтраті

Фото: Поліція Херсонської області

Ексдиректору херсонського комунального підприємства повідомили про підозру у розтраті понад 733 тис. грн бюджетних коштів на закупівлі OSB-плит.

Про це повідомили в Херсонській облпрокуратурі.

Чоловіка підозрюють у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

Читайте також: Суд арештував майно ексдепутата Херсонської облради, який очолив окупаційне "міністерство".

За даними слідства, у січні 2023 році між комунальним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договір. Він стосувався придбання понад 4 тисяч OSB-плит, вартістю майже 2,5 млн грн. 

Читайте також: Директора фірми, що належить меру Херсона, підозрюють у пособництві рф.

"Нехтуючи принципом максимальної економії при здійсненні публічних закупівель, підозрюваний підписав видаткову накладну на придбання плит, які на 30% дорожче від середньоринкової ціни такого товару в Україні. Згодом на підставі платіжного доручення за електронним підписом директора здійснено розтрату бюджетних коштів на понад 733 тис. грн", - зазначили в прокуратурі. 

Нагадаємо, син колишнього мера Одеси Володимир Боделан очолив "представництво" окупаційної адміністрації лівобережжя Херсонської області у москві. За словами "губернатора" окупованої частини Херсонщини володимира сальдо, місія Боделана полягатиме у "представленні інтересів Херсонської області у столиці, реалізації програм і проєктів на користь регіону з федеральними та загальноросійськими організаціями, допомога херсонцям у розв'язання питань в москві та багато іншого".

Раніше суд конфіскував квартири сальдо в Криму, Одесі та Херсоні, але активи доньки не чіпали.

Ната Чернецька