Хабар у 80 тисяч доларів: суд виніс вирок одеському ексслідчому СБУ

20 березня 2024 р. 12:07

Хабар у 80 тисяч доларів: суд виніс вирок одеському ексслідчому СБУ

Фото: УНІАН

Дев'ять років позбавлення волі – ВАКС оголосив вирок колишньому слідчому одного з відділів Одеського Управління СБУ.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

20 березня колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишнього слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБУ в Одеській області визнано винуватим у вимаганні та одержанні від громадянина неправомірної вигоди у розмірі 80 тисяч доларів за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом’якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця.

"За вироком суду особу визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, та призначено покарання у виді дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у Службі безпеки України та правоохоронних органах строком на три роки, з конфіскацією всього належного особі на праві власності майна", - зазначили в САП.

Крім того, суд позбавив особу спеціального звання старший лейтенант юстиції.

Нагадаємо, у 2021 році САП повідомила, що колишнього старшого слідчого управління Служби безпеки України в Одеській області підозрюють в отриманні 80 тисяч доларів хабаря. За версією слідства, слідчий вимагав та отримав від підозрюваного 80 тисяч доларів. В обмін на гроші фігурант справи нібито пообіцяв допомогти з пом'якшенням запобіжного заходу, а також скасувати арешт майна та банківських рахунків. Чоловіку було інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув'язнення на строк до 12 років.
 

Як повідомляло Слідство. Інфо, слідчий СБУ Сергій Глівінський розслідував контрабандну схему наркотиків з Китаю — разом з колегами вони накрили двокілограмову партію заборонених пігулок.

"Одним із підозрюваних у цій справі виявився 64-річний громадянин США. У 2018-му його затримали, провели обшуки у нього вдома і посадили у слідчий ізолятор, де йому погрожували та били. Слідчий СБУ Сергій Глівінський добре знав, як живеться в тюрмі іноземцеві. За версією правоохоронців, СБУ-шник пообіцяв американцю допомогти вийти з СІЗО, зняти арешт з рахунків і уникнути ув’язнення. Звісно, це все не безкоштовно а за винагороду. За кілька місяців сума подяки виросла до 80 тисяч доларів", - зазначили журналісти-розслідувачі.

Ната Чернецька