Оновлено! "Інформації, що Деулін не виконує свої обов’язки немає": НАБУ прокоментувало повернення директора одеського управління

18 грудня 2023 р. 15:17

"Інформації, що Деулін не виконує свої обов’язки немає": НАБУ прокоментувало повернення директора одеського управління

Фото: Одеська юридична академія

Володимир Деулін повернувся до виконання обов’язків директора Одеського теруправління НАБУ.

Про це Центру публічних розслідувань 18 грудня розповіли в пресслужбі Національного антикорупційного бюро.

"Інформації, що Володимир Деулін не виконує свої обов’язки немає", - прокоментували в Києві. 

За інформацією ЦПР, службове розслідування тривало два місяці - з 16 жовтня по 16 грудня. На час розслідування Деулін був відсторонений. Тепер службове розслідування закінчилось, і матеріали передаються до дисциплінарної комісії для прийняття рішення.

28 жовтня НАБУ заявило ЦПР, що інформація щодо результатів перевірки участі директора Одеського територіального управління Володимира Деуліна у заході з нагоди Дня юриста, який проходив у Національному університеті "Одеська юридична академія", та отримання нагороди від ректора вишу Сергія Ківаловабуде обмежена.

16 жовтня після звернення ЦПР, НАБУ відсторонило Деуліна від виконання посадових обов’язків на час проведення перевірки.


Фото: Одеська юридична академія

ЦПР повідомляв, що якщо передивитись фото з нагородження, то Деулін отримав сертифікат і до нього щось схоже на памʼятну монету чи медаль, в футлярі. Така відзнака (памʼятна монета чи медаль) може бути виготовлена з цінних металів, що викликає ще більше питань. Є припущення, що ця медаль виготовлена банкнотно-монетним двором Нацбанку. 

На сайті НАЗК Деулін подав Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані 27 вересня 2023 року. Заробітна плата отримана за основним місцем роботи - 143 486 грн. Але декларацій за 2021 та 2022 роки немає. 

В 2021 році НАБУ проводило обшуки в НУ "Одеська юридична академія". Детективи проводили обшуки в рамках крімінального розслідування можливої розтрати службовими особами навчального закладу бюджетних коштів в особливо великих розмірах при закупівлі послуг з ремонту приміщень закладу. Попередня правова кваліфікація — ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).  

Ківалов також засвітився на "плівках Вовка", які публіковало НАБУ. Детективи зафіксували розмову нібито між Павло Вовком і Сергієм Ківаловим, де суддя просить останнього підтримати позов проти ВККС, якщо раптом хтось на нього буде виходити із Суворовського райсуду Одеси.


Скрин з відео НАБУ

Читайте також: В одеській мерії у руках одного віцемера поєднали повноваження практично всіх "дозвільних" органів