Мешканцю Чорнобаївки повідомили про підозру: працював поліцейським на окупантів

16 березня 2024 р. 22:47

Мешканцю Чорнобаївки повідомили про підозру: працював поліцейським на окупантів

Степан Чопак. Фото: соцмережі

Мешканець села Чорнобаївка Херсонського району 39-річний Степан Чопак працював інспектором батальйону патрульно-постової служби окупаційного МВС Херсонщини. Йому повідомили підозру в колабораційній діяльності.

Про це йдеться в тексті підозри.

Слідчі встановили, що у червні 2022 року Чопак, перебуваючи в окупації, погодився на співпрацю з  рф. Окупаційна влада призначила його т. в. о. інспектора батальйону патрульно-постової служби окупаційного МВС Херсонської області в червні 2022 року.

Читайте також: Суд арештував майно ексдепутата Херсонської облради, який очолив окупаційне "міністерство".

Чопак мав забезпечувати охорону громадського порядку і громадську безпеку за законодавством рф.

За скоєний злочин йому заочно повідомили підозру в колабораційній діяльності. Чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Директора фірми, що належить меру Херсона, підозрюють у пособництві рф.

За даними Центру журналістських розслідувань, Степан Чопак переважно не працював, а в кінці 2020 року мав роботу в місцевому комунальному підприємстві "Херсонські авіалінії" Херсонської обласної ради. 

Нагадаємо, син колишнього мера Одеси Володимир Боделан очолив "представництво" окупаційної адміністрації лівобережжя Херсонської області у москві. За словами "губернатора" окупованої частини Херсонщини володимира сальдо, місія Боделана полягатиме у "представленні інтересів Херсонської області у столиці, реалізації програм і проєктів на користь регіону з федеральними та загальноросійськими організаціями, допомога херсонцям у розв'язання питань в москві та багато іншого".

Раніше суд конфіскував квартири сальдо в Криму, Одесі та Херсоні, але активи доньки не чіпали.

Олеся Ланцман