На Одещині правоохоронець вимагав півмільйона за невідкриття кримінальної справи, — прокуратура

06 березня 2024 р. 17:49

На Одещині правоохоронець вимагав півмільйона за невідкриття кримінальної справи, — прокуратура

Фото: Одеська облпрокуратура

Правоохоронця одного з відділів поліції на Одещині звинувачують у корупції.

Про це повідомила Одеська облпрокуратура

Заступнику начальника відділу з превентивної діяльності одного з відділень поліції Одещини повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець вимагав 50 тис. грн хабаря у громадянина за безперешкодний демонтаж залізобетонних плит. У разі відмови, погрожував кримінальним переслідуванням. 


Фото: Одеська облпрокуратура

"З’ясовано, що чоловік у 2005 році придбав у підприємства 5500 залізобетонних плит, які тимчасово використовувались як  дорожнє полотно для будівельної техніки на території Єлизаветівського кар’єру в с. Мале Єгорівської сільської ради. З моменту купівлі, він періодично здійснював їх демонтаж з місця розташування для подальшої реалізації", - зазначили в прокуратурі.

Поліцейського затримали під час одержання хабаря. Наразі вирішуються питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. 

Раніше поліцейському роти з обслуговування м. Ізмаїл повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). За даними слідства, підозрюваний організував корупційну схему з одержання хабарів від підприємців за не перешкоджання перевезення сільгосппродукції.

"Тариф складав 400 доларів. У разі незгоди з такою пропозицією, правоохоронець погрожував, що проблеми у вигляді безпідставних зупинок вантажних автомобілів та складання формальних адмінматеріалів про порушення Правил дорожнього руху, виникатимуть постійно", - зазначили в прокуратурі.

Патрульного затримали після одержання неправомірної вигоди.

Ната Чернецька