Оновлено! Нардепа Артема Дмитрука оголосили в міжнародний розшук

29 серпня 2024 р. 14:54

Нардепа Артема Дмитрука оголосили в міжнародний розшук

Фото: Артем Дмитрук/Facebook

Народного депутата України з Одеси Артема Дмитрука, підозрюваного в нападах на громадян, оголосили в міжнародний розшук. 

Про це розповіли у Державному бюро розслідувань.

За даними слідства, під час перебування в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на співробітника правоохоронного органу, який виконував на той момент свої службові обов’язки. При цьому народний депутат умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти у нього зброю.

Інший випадок, який розслідують: у Києві в депутата виникла суперечка з одним із громадян, під час якої він декілька разів ударив чоловіка, зокрема в голову. Відповідно до висновку експерта, потерпілому спричинено тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Артем Дмитрук - народний депутат IX скликання (з 2019 року), обирався за виборчим округом №133 (Одеська область). Він також підприємець і спортсмен, який керував федерацією професійного боксу Одеси та області.

В липні 2024 року став іподияконом української православної церкви московського патріархату

В жовтні 2023 року Дмитрука звинуватили в побитті чоловіка в столиці. 

В листопаді 2021 року нардепа виключили з фракції "Слуга народу".

Нардепа підозрюють:

  • в умисному заподіянні групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків;
  • викраденні вогнепальної зброї групою осіб;
  • умисному заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості;
  • грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю.

Як зазначили в Офісі генпрокурора, до Печерського районного суду Києва внесли клопотання за підписом генпрокурора щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Нагадаємо, народний депутат України був викликаний на допит до слідчого, проте в установлений час не з’явився та не повідомив причину неявки", - повідомили в відомстві.

Оновлено

Суд заочно призначив запобіжний захід нардепу Дмитруку у вигляді тримання під вартою. Його буде застосовано, коли Дмитрука повернуть в Україну.

24 серпня 2024 року Дмитрук незаконно виїхав до Молдови. Уже після цього, 25 серпня, йому оголосили підозру. Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що за результатами розслідування будуть ухвалені рішення, зокрема, й у парламенті. Міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос заявив, що народний депутат виїхав як звичайний громадянин.

Раніше ЦПР повідомляв, що в перший рік повномасштабної Одеська ОВА дозволила виїхати понад 400 чоловікам за системою "Шлях".

Нагадаємо, журналісти Bihus.info показали, як народний депутат Артем Дмитрук, який знімався в пропагандистському фільмі Анатолія Шарія щодо подій 2 травня 2014 року в Одесі, заявляє, що не має власного майна, водночас їздить на люксових авто і проживає в елітних одеських житлових комплексах.

Читайте також: Нардепи Одещини задекларували чверть мільярда гривень

Олеся Ланцман