Оновлено! НСЗУ перевіряє одеський онкоцентр

03 жовтня 2024 р. 15:44

НСЗУ перевіряє одеський онкоцентр

Фото: ЦПР

Національна служба здоров'я України проводить моніторинг за тим, як Комунальне некомерційне підприємство "Одеський регіональний клінічний протипухлинний центр" Одеської обласної ради виконує контракти за Програмою медичних гарантій.

Про це повідомляє Центр публічних розслідувань з посиланням на власні джерела.  

За нашою інформацією, йдеться про перевірку необгрунтованих вимог грошей з боку лікарів, про скарги громадян, про те, скільки порушень виявлено в Одеській області.

Результати перевірки стануть відомими, коли Одесу з робочим візитом відвідує голова НСЗУ Наталія Гусак. Конкретні коментарі або більше точніші розʼяснення можна буде отримати під час пресбрифінгу. 

Оновлено

В.о. директора Південного міжрегіонального департаменту НСЗУ Денис Чорний зазначив ЦПР, що його співробітниками був проведений робочий візит до онкоцентру. Де проведена комунікація з його представниками щодо виконання своїх зобов’язань, надання якісних медичних послуги відповідно до специфікацій та встановлених законодавством вимог, забезпечення реалізацію пацієнтами їх прав на отримання медичних послуг та відшкодувати збитки, завданих пацієнтам у зв’язку з порушенням вимог.

Центр публічних розслідувань слідкує за ситуацією в онкоцентрі, який постійно потрапляє в скандали. 

В 2024 році підрядника для капремонту одеського онкоцентру за понад 20 мільйонів обрали без аукціону. Йдеться про капітальний ремонт частини спеціалізованих приміщень для проведення дистанційної променевої терапії.

Нагадаємо одеський онкодиспансер продовжує конфліктувати зі своїм ексдиректором. Судді Приморського районного суду Одеси відмовилися задовольнити клопотання чинного керівництва протипухлинного центру щодо припинення провадження за позовом колишнього директора центра В'ячеслава Полясного. Експосадовець вимагає визнати незаконним та скасувати рішення Одеської обласної ради про своє звільнення та, відповідно, поновлення на посаді.

В 2023 році після розслідування журналістів одеський онкоцентр відвоював свої приміщення: посадовців звинувачують в роздачі корпусів.

Читайте також розслідування ЦПР: Одеський онкодиспансер: чому медцентр звинувачують у розкраданні мільйонів

Чому в онкоцентрі постійно змінюється керівництво, читайте наш матеріал: Після розслідування ЦПР в одеському онкодиспансері змінили головлікаря та скасували тендер.

Ната Чернецька