Допомагав уникнути призову на службу в ЗСУ: затримано військовослужбовця на хабарі

25 червня 2024 р. 17:57

Допомагав уникнути призову на службу в ЗСУ: затримано військовослужбовця на хабарі

Фото: Поліція в Одеській області

Правоохоронці викрили корупційну схему 47-річного військовослужбовця, який обіцяв "клієнтам" за 900 доларів організувати непридатність до військової служби та виключити з військового обліку, а за 3 тисячі гривень – незаповнені повістки про виклик із гербовою печаткою та підписами посадових осіб ТЦК та СП.

При це розповіли в Одеському районному управлінні поліції № 1.

За даними поліцейських, військовий підшукав "клієнта", який клопотав за приятеля, і домовився з ним про "надання повного пакета послуг". Від посередника військовий за два транші отримав гроші взамін на документи щодо зняття його знайомого з військового обліку та три порожні повістки з мокрою печаткою. Їх чоловік мав надалі самостійно заповнювати з проставленням необхідної дати нібито явки до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що виключало можливість вручення реальних повісток.

Правоохоронці затримали фігуранта відразу після одержання ним останньої частини неправомірної вигоди. У нього, в якості речових доказів, вилучили  вказані гроші, банківські картки та мобільний телефон. Також за місцем мешкання військового вилучили частину коштів, які він отримав раніше, та військово-облікові документи чоловіка, що бажав уникнути мобілізації.

Затриманому повідомлено про підозру у зловживанні впливом. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Наразі слідчі встановлюють усіх осіб, які встигли скористатися послугами військового, і можливих його спільників. 

За скоєне, військовослужбовцю може загрожувати до восьми років позбавлення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, правоохоронці завершили розслідування справи про екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактами незаконного збагачення Євгена Борисова. Справу передали до суду.

Раніше працівники ДБР завершили розслідування стосовно співробітника Роздільнянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області та правоохоронця, яких підозрюють у допомозі ухилянтам.

Олеся Ланцман