Одеські депутати відмовилися голосувати за відведення двох гектарів санаторних земель на Фонтані

09 лютого 2024 р. 13:50

Одеські депутати відмовилися голосувати за відведення двох гектарів санаторних земель на Фонтані

Фото: old.odesa.ua

Більш аніж два гектари земель санаторію хочуть відвести у користування – у депутатів виникли сумніви за долю земель санаторію "Сонячний МОЗ України", що знаходиться за адресою: Фонтанська дорога, 159.

Це питання обговорювали під час засідання комісії з питань просторового розвитку, землеустрою та регулювання земельних правовідносин Одеської міської ради, повідомляє кореспондентка "Центру публічних розслідувань".

Йдеться про 2,3667 гектара, які відводить сам санаторій "для будівництва й обслуговування медичних закладів".

Читайте також: Знести не можна рятувати: як в Одесі знищили пологовий будинок №6.

"Є пропозиція надати погодження МОЗ, а також доручити виїзд, щоб побачити, що там нічого не втрачається", - зазначив член депутатської комісії Олександр Байдерін.

Раніше одеські депутати підтримали відведення землі на Краснова: в цьому районі може знаходитися курган.

Також депутати попросили від Міністерства охорони здоров’я листа про збереження профільності закладу. В них виникли сумніви, що санаторій збережуть, адже, за їх даними, зараз заклад не працює. Тож незабаром депутати планують відвідати санаторій та розібратися на місці.

Нагадаємо, держреєстраторці у справі санаторію "Куяльник" 5 лютого повідомили про підозру у державній реєстраторці у несанкціонованій зміні інформації, що оброблюється в автоматизованих системах (ч. 3 ст. 362 КК України). За даними одеської прокуратури, у 2019 році посадовиця без наявності правових підстав зареєструвала за приватним підприємством право власності на майно об’єднання санаторно-курортних закладів на курорті "Куяльник". Внаслідок таких дій законному власнику майна завдано близько 1 млрд грн шкоди.

Олеся Калайтович