Одеський суд оштрафував на 170 тисяч директора "Дельфінарію Немо" за колабораціонізм

15 жовтня 2024 р. 18:06

Одеський суд оштрафував на 170 тисяч директора "Дельфінарію Немо" за колабораціонізм

Фото: Гід Криму

Приморський районний суд Одеси затвердив угоду про визнання винуватості у колабораціонізмі, укладену між директором севастопольського дельфінарію "Немо" Анатолієм Солонцовим та прокурором.

Як зазначається у вироку суду, директора дельфінарію засудили до штрафу у 170 тисяч гривень.

Його обвинувачували в тому, що перебуваючи з 2015 року на посаді директора ТОВ "НЕРУМ", у період лютого 2022 року по 17 січня 2023 року провадив господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором російською федерацією, її незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території в Автономній Республіці Крим, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора в Алушті та Феодосії.

ТОВ "НЕРУМ" є єдиним засновником російського ООО "Дельфинарий Немо", яке створене в росії у 2014 році.  Метою створення ООО "Дельфинарий Немо" згідно зі статутом є отримання прибутку та забезпечення суспільних потреб у продукції, роботах чи послугах, об'єднання економічних, інтелектуальних та фінансових можливостей та ресурсів Учасників для ведення господарської та іншої діяльності. Основним видом діяльності є: інша видовищно-розважальна діяльність.

Тож у період лютого 2022 року по січень 2023 року ООО "Дельфинарий Немо" генеральним директором якого був засуджений розважав відпочивальників на тимчасово окупованій території АР Крим. Крім того, від імені "Дельфінарія Немо" чоловік уклав з російською компанією "Фелісістас" договори оренди морських ссавців.

Раніше OSINT-агенція Molfar у співпраці з організацією з порятунку тварин та довкілля UAnimals виявила взаємозв'язок компанії-засновниці мережі дельфінаріїв "Немо" з колишнім депутатом "Єдиної росії", сплату податків у рф через російські юрособи та роботу дельфінаріїв в окупованому Криму. Власники "Неруму" — Раїса Кісловська (мати депутата міської ради Одеси Андрія КісловськогоМихайло і В'ячеслав Кучуки, подружжя Сергія і Наталі Келюшків.

Кирило Бойко