Підбурювання до підкупу: НАБУ підозрює суддю з Одещини

09 лютого 2024 р. 21:17

Підбурювання до підкупу: НАБУ підозрює суддю з Одещини

Фото: НАБУ

9 лютого НАБУ і САП повідомили судді районного суду Одещини про підозру у підбурюванні до надання неправомірної вигоди та скоєнні шахрайських дій, спрямованих на заволодіння нею.

Про це повідомили в пресслужбі Національного антикорупційного бюро.

Там зазначають, що суддя схилив громадянина до висловлення пропозиції та надання неправомірної вигоди у сумі 4 тисячі доларів двом своїм колегам за начебто ухвалення ними рішень на його користь у справах про притягнення до адміністративної відповідальності. 


Фото: НАБУ

"Надалі суддя ввів громадянина в оману щодо наміру передати неправомірну вигоду, а сам заволодів грошима та розпорядився ними на власний розсуд", - вважають в НАБУ.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України.

Раніше суддю у Білгород-Дністровському міськрайонному суді Одеської області затримали на хабарі. Схема дозволяла чоловікам призовного віку уникати мобілізації та виїжджати за межі України. Детективи  стверджували, що у суді за 3,5 тисячі доларів приймалися рішення на користь ухилянтів. За даними слідства, механізм діяв із середини квітня 2022 року. За цей період фігуранти встигли "оформити" понад 1000 рішень на користь військовозобов'язаних. СБУ та НАБУ задокументували на отриманні неправомірної вигоди колишнього голову Білгород-Дністровського міськрайонного суду Олександра Боярського. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).