Підозрюваний у заволодінні коштами місцевого бюджету намагався підкупити слідчого поліції

01 березня 2023 р. 15:17

Підозрюваний у заволодінні коштами місцевого бюджету намагався підкупити слідчого поліції

Фото: ГУ Нацполіції в Миколаївській області

Підозрюваний у заволодінні коштами місцевого бюджету намагався підкупити слідчого поліції за уникнення кримінальної відповідальності. Аби уникнути правосуддя, він запропонував правоохоронцю 150 тисяч гривень, але натомість отримав ще одну підозру.

Про це повідомили пресслужби Миколаївської обласної прокуратури та ГУ Нацполіції.

Фігурант справи — керівник підприємства. Він запропонував керівнику слідчого відділення поліції 150 тисяч гривень за неповідомлення йому про підозру та закриття кримінального провадження, яке було розпочате за ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Слідчі повідомили про підозру фігуранту за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України — пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище.

Підозрюваному загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Заходи з викриття правопорушення проводилися Слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Миколаївській області та Миколаївським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Раніше детективи Бюро економічної безпеки викрили депутата Одеської міської ради у веденні бізнесу в тимчасово окупованому Криму за законодавством російської федерації. За інформацією БЕБ, цій особі фактично належить товариство, що займається будівництвом елітної нерухомості. Це підприємство ухилилося від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток на загальну суму понад 7,5 мільйонів гривень.

20 лютого голова Херсонської ОВА Олександр Прокурдін повідомив, що у процесі аудиту департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської ОВА були виявлені порушення. Йдеться про закупівлю зимової форми для бійців територіальної оборони. За словами голови ОВА, 16 лютого всі матеріали по цій справі передали правоохоронцям.