Поліцейський з Одещини організував схему незаконного перетину кордону, - прокуратура

28 червня 2024 р. 10:30

Поліцейський з Одещини організував схему незаконного перетину кордону, - прокуратура

Фото: Прокуратура Одеської області

На Одещині затримано правоохоронця, який незаконно переправляв військовозобов’язаних через кордон.

Про це розповіли в прокуратурі Одеської області.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру поліцейському та його спільнику за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

За даними слідства, поліцейський сектору реагування патрульної поліції одного з райуправлінь поліції Одещини налагодив схему незаконного переправлення через кордон України у бік Молдови чоловіків призивного віку, які не мають на це законних підстав. 

Правоохоронець разом зі спільником знаходили охочих та організовували їх піше переміщення через держкордон поза межами офіційного пункту пропуску на території Ізмаїльщини. Квиток на "таксі" до пішого переходу коштував клієнтам від 2 до 6 тисяч доларів США з особи.  

Поліцейського затримано після передачі йому через посередника 2 тисяч доларів США.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави. Поліцейського відсторонено від займаної посади. 

Нещодавно двадцять чотири порушники планували незаконно потрапити до Молдови, однак прикордонники Одещини завадили їм в цьому.

Раніше правоохоронці викрили корупційну схему 47-річного військовослужбовця, який обіцяв "клієнтам" за 900 доларів організувати непридатність до військової служби та виключити з військового обліку, а за 3 тисячі гривень – незаповнені повістки про виклик із гербовою печаткою та підписами посадових осіб ТЦК та СП.

Також правоохоронці завершили розслідування справи про екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактами незаконного збагачення Євгена Борисова. Справу передали до суду.

Раніше працівники ДБР завершили розслідування стосовно співробітника Роздільнянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області та правоохоронця, яких підозрюють у допомозі тим, хто уникає мобілізації.

Олеся Ланцман