Понад 56 мільйонів витратили на Херсонщині із початку року на відбудову соцзакладів

25 травня 2024 р. 15:52

Понад 56 мільйонів витратили на Херсонщині із початку року на відбудову соцзакладів

Фото: krok-vpered

Найбільше бюджетних коштів витратили на відбудову опорної школи та сховища у Високопільській громаді.

Про це розповів перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

На відбудову освітніх, медичних та адміністративних закладів у звільнених громадах Херсонської були направлені державні кошти.

Тож, за словами посадовця, у Високопільській громаді відремонтували будівлю опорної школи та побудували захисну споруду на її території. Витрати склали майже 30 мільйонів гривень. Також виділили понад 2 мільйонів гривень на розробку проєктно-кошторисної документації для медзакладів громади й 105 тисяч гривень – для освітнього закладу.

У Велико Олександрівській громаді на ремонт навчального закладу витратили понад 1 мільйон 800 тисяч гривень, на адмінбудівлю – 12 мільйонів гривень та на відновлення амбулаторії сімейної медицини – 1 мільйон 900 тисяч гривень.  

Тривають ремонтні роботи й в освітньому закладі Чорнобаївської громади. На їх виконання спрямували понад 3 мільйони 300 тисяч гривень. 

У Березівській громаді на ремонт медзакладу спрямували понад 2 мільйони гривень. А на для центру безпеки у Калинівській громаді – 1 мільйон 100 тисяч гривень

Ремонт адмінбудівлі Кочубеївської громади обійшовся у майже 800 тисяч гривень

Також Дмитро Бутрій розповів про ще одне нагальне питання – спорудження модульного містечка на Херсонщині для проживання переселенців. 

За його словами вже тривають фінальні роботи: підключають електрику, ставлять меблі й облаштовують пральні кімнати.

"Вже на початку червня плануємо переселити до містечка людей, які втратили своє житло через російську агресію", – сказав посадовець.

Читайте також: Розкрадання мільйонів на відновленні Одещини: керівникам компаній повідомили про підозру

Олеся Ланцман