Ремонт доріг в Одесі без аукціону запланували віддати компанії, яка має відношення до Труханова

31 жовтня 2023 р. 12:14

Ремонт доріг в Одесі без аукціону запланували віддати компанії, яка має відношення до Труханова

Фото: Національна Асоціація Дорожників України.

Комунальне підприємство "Міські дороги" обрало підрядника для відновлення дорожнього покриття після аварійного ремонту теплових мереж в Одесі.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

За даними системи, підрядником обрали товариство з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой". Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями, тож конкурентів в компанії не було. 

Таким чином, після підписання угоди, компанія повинна буде ремонтувати покриття доріг у Хаджибейському районі до 31 грудня 2023 року й отримати за це 23 мільйони 422,9 тисячі гривень. 

Власником одеського ТОВ "Ростдорстрой" є угорське товариство "Юттема", бенефіціари якого – одесити Євген Коновалов і Юрій Шумахер. Останній – депутат Одеської міськради з фракції "Довіряй ділам". Співголовою однойменної партії є міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Читайте також: Одеська мерія хоче придбати човни в фірми, з якою розірвала угоду два тижні тому

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги. Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів.  Часто під час таких торгів не відбувається аукціону, тож учасник не має конкурентів. 

Утім минулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону. 

Читайте також: Одеські волонтери вимагають від президента розібратися із закупівлями.