Заступник, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, подав заяву на звільнення

24 січня 2023 р. 14:16

Заступник, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, подав заяву на звільнення

Міністр оборони України Олексій Резніков підтримав прохання В’ячеслава Шаповалова щодо його звільнення з посади заступника міністра оборони України та звернувся з відповідним поданням до Кабінету міністрів України, повідомляє відомство.

В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, попросив звільнити його, щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних Сил України внаслідок звинувачень, пов’язаних з закупкою послуг харчування.


Зображення: Міністерство оборони України

В повідомлені йдеться, що Міністерство оборони України вважає, що такий крок дозволить зберегти довіру суспільства та міжнародних партнерів та забезпечити об’єктивність під час додаткових уточнень та можливих розслідувань.

Також додається, що Міноборони дотримується принципу нульової толерантності до корупції, з повагою ставиться до демократичного контролю і забезпечить абсолютну прозорість для проведення будь-яких перевірок уповноваженими органами.

Нагадаємо, що на передодні Олексій Резніков  прокоментував інформацію видання "Дзеркало тижня" щодо завищених цін при підписанні угоди на послуги організації харчування у 2023 році військових частин, дислокованих у далеких від лінії зіткнення Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській і Черкаській областях. 

В свою чергу видання опублікувало відповідь міністру, де зокрема йдеться: 

Ми з наївністю вважали, що увесь негатив, пов'язаний із підписанням цього договору – відповідальність його підписанта пана Хмельницького. Судячи із пояснень міністра Резнікова, зрозуміло що він «в темі».

Про першу публікацію журналістів та подальші події можна дізнатися тут

Читайте також:

Global Investigative Journalism Network (глобальна мережа журналістів-розслідувачів або GIJN) об'єднує 235 організацій в 89 країнах. Спільні зусилля учасників проєкту спрямовані на розвиток журналістики розслідувань у всьому світі та подальше розширення мережі як глобального медіахабу, де журналісти всього світу можуть знаходити партнерів для транскордонних проєктів, обмінюватися досвідом, контактами та передовими технологіями. Мережа підготувала матеріал про кращі розслідування російською та українською мовами у 2022 році на думку редактора GIJN.

5 січня суд обрав заступнику голови Одеської обласної військової адміністрації Олегу Муратову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, повідомляє Інтент. Таким чином суд повністю задовільнив клопотання прокуратури, яка саме й вимагала відправити Олега Муратова до слідчого ізолятора з можливістю внесення застави у сумі в 3 мільйони 220,8 тисячі гривень. Вже 9 січня чиновник вийшов під заставу із Слідчого ізолятора, а 10-го його було звільнено з посади. 

17 січня ЦПР повідомляв, що журналісти видання Kyiv Post у власному досліджені пишуть, що за словами їх джерела в тимчасовій слідчої комісії, співвласником однієї з компаній, залучених в незаконні схеми, є громадянин росії, який проживає в окупованому Донецьку. 3 січня Інтент писав, що Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки України викрила злочинну схему із розкрадання коштів на експорті українського зерна.