Скандального одеського військкома звільнили з посади

28 червня 2023 р. 16:00

Скандального одеського військкома звільнили з посади

Ставка Верховного Головнокомандувача ЗСУ звільнила з посади начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова.

Про це повідомили в ОК "Південь".

Там зазначили, що рішення ухвалене 23 червня. Того ж дня президент України Володимир Зеленський віддав відповідне доручення Головкому ЗСУ Валерію Залужному.

"Відповідно до рішення ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України від 23.06.2023 полковника Борисова Євгена Михайловича, начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки оперативного командування "Південь" Сухопутних військ Збройних Сил України, звільнено із займаної посади", - йдеться в повідомленні.

Раніше ОК "Південь" завершило своє внутрішнє розслідування стосовно Євгена Борисова. Військові вирішили, що раніше відсторонений військком, може продовжувати працювати.

Пресслужба ДБР, в свою чергу повідомляла, що за винагороду посадовець давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб.

Наразі ЦПР уточнили, що звільнення Борисова "не впливає на розслідування, бо на момент вчинення злочину він перебував на посаді начальника".

Читайте також: Справа одеського блогера, якого утримували в ТЦК: що робити в такій ситуації та як реагують силовики

Раніше журналісти дослідили, як родина одеського військкома купила в Іспанії житло та авто на мільйони.

Після цього голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що ініціює звернення до правоохоронців стосовно перевірки воєнкомів усіх областей. Про це він повідомив у Телеграмі.

"Готую звернення до правоохоронних органів і беру під особистий депутатський контроль хід розслідування", - написав голова фракції.

"Паралельно ініціюю звернення до уповноважених органів, щоби провести аналогічні перевірки стосовно військкомів усіх областей", - наголосив Арахамія.

Ввечері, 23 червня президент України Володимир Зеленський доручив Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному негайно звільнити с посади Євгена Борисова.

Ще до інформації в ЗМІ, обурений утримуванням чоловіків в одеському ТЦК, екснардеп Ігор Мосійчук поширив допис у соцмережі про те, що нібито Борисов їздить на автівці преміумкласу, яку ввіз під виглядом гуманітарної допомоги, відпочивав в Іспанії під час повномасштабної війни, а на його матір оформлена вілла в цій країні. Але потім ця інформація була видалена з його ТГ-каналу

Згодом медіаекспертка Зоя Казанжі підхопила цю тему без посилання на політика, але зауважила, що "показові пакування чоловіків на вулиці" мають на меті стимулювати чоловіче населення до "вирішення питання з мобілізацією по суті", а тому в Одесі найдорожчий "білий квиток".