Одещина: співробітника військкомату та правоохоронця підозрюють в торгівлі "білими квитками"

07 лютого 2024 р. 12:00

Одещина: співробітника військкомату та правоохоронця підозрюють в торгівлі "білими квитками"

Фото: ДБР

На Одещині ДБР затримало співробітника військкомату та правоохоронця, яких підозрюють в торгівлі "білими квитками".

За інформацією Держбюро розслідувань, йдеться про співробітника Роздільнянського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області, який за 7 тисяч доларів обіцяв допомогти ухилянту. 


Фото: ДБР

"Через свого знайомого правоохоронця він запропонував військовозобов’язаному чоловіку організувати видачу документів про непридатність до служби. Він навіть надав вибір як оформити непридатність: це могло бути як одруження з жінкою з інвалідністю, так і за станом здоров’я", - повідомили в ДБР. 


Фото: ДБР

5 лютого 2024 року посадовця з ТЦК та правоохоронця затримали під час одержання 7 тисяч доларів за послугу. 

Наразі вирішується питання повідомлення затриманим про підозру в одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років. 

Також працівники ДБР встановлюють коло осіб, які могли скористатись послугою та причетних посадовців. 

Раніше працівнику Білгород-Дністровського РТЦК та СП повідомили про підозру. Посадовця звинувачують в тому, що він за гроші допомагав військовозобов’язаним чоловікам уникнути мобілізації.

Як повідомили в Державному бюро розслідувань, військком за дві тисячі доларів робив ухилянтам документи про визнання їх непридатними до військової служби, а за три тисячі — чоловіки могли ще й знятись з військового обліку. Задокументовано факт отримання співробітником військкомату семи тисяч доларів за зняття з військового обліку трьох чоловіків.