Справу щодо посадовця, якого звинувачують у порубці лісу у нацпарку "Куяльницький" скерували до суду

20 березня 2024 р. 10:55

Справу щодо посадовця, якого звинувачують у порубці лісу у нацпарку "Куяльницький" скерували до суду

Фото: Одеська облпрокуратура

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно посадовця філії "Ананьївське лісове господарство" ДП "Ліси України" за фактом перевищення службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України).

Про це повідомили в Одеській облпрокуратурі

Там зазначають, що у 2023 році обвинувачений незаконно видав лісорубні квитки для проведення рубок на ділянках національного природного парку "Куяльницький", які є об’єктом природно-заповідного фонду. Спеціальні дозволи надавалися без дотримання вимог законодавства.

"Таким чином на території лісництва філії "Ананьївське лісове господарство" ДП "Ліси України" зрубано понад 1200 дерев різних порід та діаметрів. Відповідно до судової інженерно-технічної експертизи збитки довкіллю оцінено в 145,6 млн гривень", - наголосили в відомстві.

"Посадовець незаконно видавав лісорубні квитки своїм підлеглим для вирубки дерев під виглядом санітарного оздоровлення лісу. За цією схемою протягом 2022-2023 років на території понад 200 га природно-заповідного фонду парку було незаконно зрубано більш ніж півтори тисячі дубів, ясенів та акацій", - уточнили в Держбюро розслідувань.

За позовами Одеської обласної прокуратури суд скасував вказані лісорубні квитки та припинив рубку, яка мала проводитись до кінця 2023 року. 

Читайте також: Справа санаторію "Куяльник": держреєстраторці повідомили про підозру. За даними слідства, у 2019 році посадовиця без наявності правових підстав зареєструвала за приватним підприємством право власності на майно об’єднання санаторно-курортних закладів на курорті "Куяльник".

Ната Чернецька