В Одесі відводять більше гектару під паркінг на Таїрова

24 березня 2024 р. 17:09

В Одесі відводять більше гектару під паркінг на Таїрова

Фото: olx.ua

На сесії Одеської міської ради можуть відвести більше гектару за адресою: проспект Небесної сотні, 91-а.

Як повідомляє кореспондентка Центру публічних розслідувань, йдеться про земельну ділянку в 1,2139 га для будівництва й обслуговування паркінгів.

Читайте також: Мільйони під подушкою, земля в Чорногорії, житло в Еміратах: найбагатші депутати Одеської міськради

Цю ділянку виводить ГО "Одеська обласна організація автомобілістів", яка володіє чималою кількістю земельних ділянок у місті, на частині яких вже виросли багатоповерхівки. Наприклад, по вулиці Гастелло.

Депутати ОМР домовилися відвідати ділянку та ще раз розібратися в питанні.

Раніше на Краснова 4-Б відвели земельну ділянку, яка належала Союзу автомобілістів.

Також на лютневій сесії Одеської міської ради відвели 68 соток землі на Краснова, 2-Б  для розміщення та обслуговування споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства ПП "Нікас" в оренду на 20 років. Як зазначив тоді депутат Володимир Корнієнко, на цій території знаходиться курган та поховання. Це питання резонансне, адже раніше фракція "Слуга народу" виступила проти відведення землі напроти цієї ділянки за адресою Краснова, 4-Б ТОВ "Екател Авто" для будівництва та обслуговування паркінгів. Річ у тім, що вірогідно раніше там було єврейське кладовище. Тоді ексдепутатка Олена Коробкова інформувала, що є звернення Одеської ОВА, в якому зазначено, що ця ділянка знаходиться в зоні охорони пам'ятки археології місцевого значення. 

Зазначимо, що в тому ж районі на Артилерійській, 4 відводять 0,3 га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Олеся Калайтович