В Одесі за електротранспорт буде відповідати новий департамент

24 січня 2024 р. 18:36

В Одесі за електротранспорт буде відповідати новий департамент

Фото: Наталя Довбиш

В Одеській міській раді змінюють одного з реалізаторів програми розвитку електротранспорту в м. Одесі на 2022-2026 роки.

Як стало відомо під час засідання комісії з питань житлово-комунального господарства, відтепер департамент міського господарства не буде за нього відповідати. 

Читайте також: Перезапуск команди Труханова, нова більшість та втеча депутатів: підсумки місцевого самоврядування в Одесі

Зміни пов’язані з тим, що на Департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради покладено контроль за ефективною діяльністю комунального підприємства "Одесміськелектротранс" як у реалізації інвестиційних проєктів, так і ремонтом і поточною діяльністю КП.

КП перейшло під контроль Департаменту міського господарства, коли його головою став Дмитро Жеман (він очолював підприємство раніше).

Читайте також: Вперед в минуле, або реванш маршруток? В Одесі скорочується кількість тролейбусів

Після його відставки підприємство знову повертають під управління дептрансу.

Раніше ЦПР повідомляв, що "Одесміськелектротранс" потребує 82 мільйони на зарплатню. Про це йшлося в програмі розвитку електротранспорту в Одесі на 2022 – 2026 роки. У підприємстві зазначали, що через надскладну ситуацію в енергосистемі Одеської області у січні та лютому 2023 року КП "ОМЕТ" неодноразово призупиняло рух електротранспорту та обмежувало випуск рухомого складу на лінію від 30% до 50% від запланованого. У КП пояснювали це поступовим збільшенням обсягів виконаної транспортної роботи у порівнянні з прогнозними показниками. 

Олеся Калайтович